Skip to main content

Μάτια, αυτιά, μύτη και νύχια του μωρού

Baby’s Eyes, Ears, Nose & Nails

Τέλεια, μικροσκοπικά νυχάκια, τέλεια μικρά ματάκια, αυτάκια και μυτούλα. Είναι σημαντικό να τα διατηρούμε καθαρά και υγιή. Παρακάτω θα βρείτε εύκολες συμβουλές για το πώς να το καταφέρετε.

Το άγγιγμά σας σημαίνει τόσα πολλά περισσότερα (So Much MoreTM)

Ο καθαρισμός των ματιών, των αυτιών και της μύτης, όπως επίσης και η φροντίδα των νυχιών του μωρού σας μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα. Ακόμη και αυτές οι μικρές συνήθειες έχουν τη δύναμη να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του δεσμού σας μαζί του. Η συχνή επαφή με το δέρμα ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα του μωρού να δημιουργεί συναισθηματικούς δεσμούς, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην καλή σωματική και ψυχική του ανάπτυξη.

Πριν ξεκινήσετε, προέχει η ασφάλεια!

Ποτέ μην εισάγετε οποιοδήποτε αντικείμενο απευθείας μέσα στα μάτια, τα αυτιά ή τη μύτη του μωρού σας. Καθαρίστε τα μάτια, το στόμα, τη μύτη ή το εξωτερικό τμήμα των αυτιών με ένα μαλακό, νοτισμένο βαμβάκι.

Τα αυτιά του μωρού σας

Εστιάστε στον καθαρισμό του εξωτερικού τμήματος του αυτιού. Αν και τα φαρμακεία διαθέτουν πολλά εργαλεία και συνταγές καθαρισμού του εσωτερικού τμήματος του αυτιού, μόνο ο γιατρός σας μπορεί να σας πει αν είναι απαραίτητα.

Μια καλή επιλογή για τον καθαρισμό των αυτιών είναι ένα προϊόν φτιαγμένο ειδικά για μωρά, όπως οι βαμβακερές μπατονέτες ασφαλείας JOHNSON'S®. Είναι ειδικά σχεδιασμένες για να μην σας επιτρέπουν να σπρώξετε τη βαμβακερή τους άκρη πολύ βαθιά μέσα στο αυτάκι του. Καθαρίζετε με μεγάλη προσοχή τα αυτιά του μωρού σας. Αφαιρέστε μόνο τους ρύπους που βλέπετε και μην βάζετε τίποτα μέσα στον ακουστικό πόρο ή τη μύτη του μωρού σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά τη χρήση στο αυτί, μην σπρώχνετε τις μπατονέτες ασφαλείας μέσα στον ακουστικό πόρο. Αφαιρέστε απαλά τις ορατές ακαθαρσίες και το κερί γύρω από την εξωτερική επιφάνεια του αυτιού. Η μη ενδεδειγμένη χρήση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς. Αυτό το προϊόν δεν είναι παιχνίδι.

Τα μάτια του μωρού σας

Κρατώντας το κεφάλι του μωρού σας, καθαρίστε απαλά γύρω από κάθε μάτι με ένα στρογγυλό βαμβάκι βρεγμένο με καθαρό χλιαρό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα καινούριο στρογγυλό βαμβάκι για κάθε μάτι και σκουπίστε το μάτι ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του ματιού και προς τα έξω.

Η μύτη του μωρού σας

Εάν το μωρό σας παρουσιάζει ρινική συμφόρηση, υπάρχουν ορισμένες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να το ανακουφίσετε. Συζητήστε με τον παιδίατρο σχετικά με τη χρήση ρινικών σταγόνων φυσιολογικού ορού ή ενός ειδικού αποσυμφορητικού (για αναρρόφηση στα ρουθούνια), για να μειώσετε τη συμφόρηση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βρεγμένο στρογγυλό βαμβάκι για να καθαρίσετε απαλά τυχόν υπολείμματα γύρω από τη μύτη του μωρού, φροντίζοντας να σκουπίζετε με κινήσεις που απομακρύνονται από τη μύτη. Για τον ερεθισμό κάτω ή γύρω από τη μύτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προστατευτικό δέρματος σχεδιασμένο για μωρά.

Τα νύχια του μωρού σας

Κόβετε τα νύχια του μωρού σας τακτικά, ώστε να μην ξύνεται και γδέρνεται, και για να αποφεύγετε την εξάπλωση μολύνσεων, καθώς τα νύχια μπορούν να αποτελούν εστία ρύπων και μικροβίων. Προτιμήστε να τα κόβετε αμέσως μετά από το μπάνιο, όταν είναι πιο μαλακά. Χρησιμοποιήστε ένα αμβλύ ψαλίδι ή βρεφικό νυχοκόπτη εξοπλισμένο με μεγεθυντικό φακό, ώστε να βλέπετε εύκολα τα μικρότερα νύχια και ακολουθήστε το φυσικό περίγραμμα των δαχτύλων, πιέζοντας το δέρμα στις άκρες των δαχτύλων μακριά από τα νύχια, έτσι ώστε να αποφεύγετε τυχόν τραυματισμούς.

Αν το μωρό σας φοβάται, δοκιμάστε:

  1. να κόψετε πρώτα τα δικά σας νύχια — δείξτε του πόσο διασκεδαστικό είναι,
  2. αποσπώντας του την προσοχή με ένα τραγούδι
Επιστροφή στην κορυφή