Skip to main content

Διατηρώντας την όψη της βρεφικής επιδερμίδας υγιή

Keeping Baby’s Skin Healthy

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, θα γίνεται πιο δραστήριο και το πιθανότερο είναι ότι θα τρέχετε συνεχώς από πίσω του με ένα βρεγμένο πανί, προσπαθώντας να το κρατήσετε καθαρό. Επειδή θα το πλένετε συχνότερα, θα πρέπει να διασφαλίζετε ότι η επιδερμίδα του παραμένει ενυδατωμένη και υγιής.

Η ενυδάτωση μπορεί να σημαίνει τόσα πολλά περισσότερα (So Much MoreTM)

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας του μωρού σας δεν το προστατεύει απλώς, κάνει πολλά περισσότερα. Οι καθημερινές συνήθειες, όπως η ενυδάτωση, μετατρέπονται σε μοναδικές εμπειρίες, καθώς προσφέρουν ερεθίσματα που διεγείρουν πολλαπλές αισθήσεις του μωρού, για παράδειγμα την όσφρηση και την αφή.

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, το καθημερινό άγγιγμα του μωρού συμβάλλει στην καλύτερη σωματική, γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική του ανάπτυξη, ενώ οι πρώτοι συναισθηματικοί δεσμοί του μωρού σας βασίζονται στη σωματική επαφή. Τα ευχάριστα και οικεία αρώματα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη διάθεση, την ηρεμία και την εγρήγορση του μωρού σας και ταυτόχρονα διεγείρουν τη μνήμη του. Το απαλό άγγιγμα της επιδερμίδας σε συνδυασμό με το ευχάριστο άρωμα της λοσιόν ενισχύουν τους δεσμούς σας και την ανάπτυξη ενός υγιούς και ευτυχισμένου μωρού.

Η επιδερμίδα του μωρού σας είναι διαφορετική από τη δική σας

Πρόσφατες μελέτες έχουν αναδείξει τις διαφορές ανάμεσα στην επιδερμίδα των ενηλίκων και τη βρεφική επιδερμίδα. Η επιδερμίδα των μωρών είναι πιο «δραστήρια» από αυτή των ενηλίκων, καθώς εξακολουθεί να αναπτύσσεται διαρκώς. Είναι, επίσης, πιο ευάλωτη σε ερεθισμούς, μεταβολές της θερμοκρασίας και αλλαγές στα επίπεδα υγρασίας. Συνεπώς, πρέπει να προστατεύετε την επιδερμίδα του μωρού σας από τις περιβαλλοντικές μεταβολές και τα σκληρά προϊόντα καθαρισμού.

Η επιδερμίδα του μωρού σας θα αλλάζει ταχύτατα ενώ αυτό μεγαλώνει. Είναι πολύ διαφορετική από τη δική σας και χρειάζεται περισσότερη προστασία για να διατηρείται καθαρή, υγιής και ενυδατωμένη. Η υγιής επιδερμίδα δεν είναι απλώς μια αισθητική λεπτομέρεια. Η επιδερμίδα του μωρού σας λειτουργεί ως προστατευτική ασπίδα, είναι το πρώτο σημείο άμυνας του οργανισμού του ενάντια το εξωτερικό περιβάλλον. Για να παραμείνει υγιής, είναι σημαντικό να ενυδατώνεται κατάλληλα. Το υγιές, σωστά ενυδατωμένο δέρμα σχηματίζει έναν φραγμό ενάντια στα βακτήρια και άλλες λοιμώξεις. Για το λόγο αυτό, αρχίστε από τώρα να προφυλάσσετε την επιδερμίδα του μωρού σας, ώστε να του χαρίσετε υγιές δέρμα για μια ζωή.

Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό προϊόν καθαρισμού

Όταν αρχίσετε να πλένετε το πρόσωπο και τα χέρια του μωρού σας συχνότερα, είναι μια καλή στιγμή για να μεταβείτε σε ένα προϊόν καθαρισμού που αποκαθιστά την υγρασία, ενώ παράλληλα καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα του. Το JOHNSON'S® Baby Moisture Care Baby Wash διαθέτει ειδική σύνθεση με ήπια ενυδατικά στοιχεία για τον απαλό καθαρισμό του δέρματος. Ταυτόχρονα, έχει αυτήν την υπέροχη, οικεία μυρωδιά μωρουδιακής καθαριότητας της JOHNSON'S® Baby Lotion. Φροντίστε να έχετε πάντα μια επιπλέον συσκευασία στην τσάντα αλλαγής πάνας, κάθε φορά που βγαίνετε έξω.

Διατηρήστε την επιδερμίδα του μωρού σας ενυδατωμένη

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό προϊόν, αφού κάνετε μπάνιο το μωρό σας. Σύμφωνα με μια κλινική μελέτη, μόλις το 10% των μητέρων που ερωτήθηκαν πίστευαν ότι το δέρμα του μωρού τους ήταν ξηρό, ενώ στην πραγματικότητα, πάνω από το 60% των μωρών που συμμετείχαν στην έρευνα παρουσίαζαν κλινικά συμπτώματα ξηροδερμίας!

Η επιδερμίδα του μωρού σας απορροφά το νερό πιο γρήγορα από ό,τι η επιδερμίδα των ενηλίκων, αλλά αφυδατώνεται και πιο γρήγορα! Για το λόγο αυτό, η συχνή ενυδάτωση της βρεφικής επιδερμίδας προστατεύει από την εμφάνιση ξηροδερμίας. Η JOHNSON'S® Baby Lotion είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι διαθέτει ήπια σύνθεση που ενυδατώνει και διατηρεί το δέρμα του μωρού σας λείο και απαλό.

Βρεφικό μασάζ

Ένας καλός τρόπος για να παρακολουθείτε την υγεία της επιδερμίδας του μωρού σας είναι το μασάζ. Σας δίνει την ευκαιρία να αγγίζετε ολόκληρη την επιφάνειά της και να ελέγχετε για τυχόν ξηρότητα ή ερεθισμούς, ενώ μπορεί επίσης να αποτελεί μια στιγμή που προσφέρει πολλά περισσότερα. Το τακτικό μασάζ έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνει τις επιδόσεις των διανοητικών λειτουργιών και αυξάνει τα επίπεδα εγρήγορσης και συγκέντρωσης του μωρού σας. Οι πρώτοι συναισθηματικοί δεσμοί αναπτύσσονται μέσω της φυσικής επαφής και λειτουργούν ως θεμέλιο για τη μετέπειτα συναισθηματική και διανοητική ανάπτυξη του παιδιού.

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει και υφίσταται μεταβολές που σχετίζονται με την ανάπτυξή του, το μασάζ μπορεί να βοηθήσει διευκολύνοντας αυτές τις μεταβάσεις. Το μασάζ προσφέρει πολυάριθμα συναισθηματικά και σωματικά οφέλη για το μωρό σας που μεγαλώνει:

  • Το ηρεμεί όταν είναι αναστατωμένο — το μασάζ έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στο αίμα.
  • Ενισχύει το αίσθημα ευεξίας — το μασάζ έχει αποδειχτεί ότι ενισχύει την παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση του μωρού σας.
  • Ανακουφίζει από τα στομαχικά αέρια και τη δυσκοιλιότητα — τα χάδια στην κοιλιά μπορούν να βοηθήσουν στην αποβολή των στομαχικών αερίων.
  • Ηρεμεί το μωρό όταν αισθάνεται ένταση, για παράδειγμα, κατά τις περιόδους έντονης οδοντοφυΐας.
  • Χαλαρώνει τους μυς των χεριών και των ποδιών.
  • Και φυσικά, σας βοηθά να αναπτύξετε μια στενή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σας.

Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του βρεφικού μασάζ

Επιστροφή στην κορυφή