Skip to main content

 

Όραση

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα συναισθήματά μας, όταν αντικρίζουμε για πρώτη φορά το βλέμμα του νεογέννητου μωρού μας. Η όραση είναι μία από τις τελευταίες αισθήσεις που αναπτύσσονται πλήρως μετά τη γέννα.

Τα μάτια του μωρού συνεχίζουν να αλλάζουν ακόμη και αφού γεννηθεί!

  • Όταν γεννιούνται, τα μωρά αναγνωρίζουν μόνο το λευκό και το μαύρο χρώμα, καθώς και αποχρώσεις του γκρι.Αρχίζουν να βλέπουν τα χρώματα μετά τον τέταρτο μήνα.
  • Τα νεογέννητα μπορούν να εστιάσουν σε μικρή απόσταση, περίπου 20 με 30 εκατοστά, που αντιστοιχεί στην απόσταση ανάμεσα στο πρόσωπό σας και το πρόσωπο του μωρού σας, όταν το ταΐζετε ή το έχετε στην αγκαλιά σας.
  • Στη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους, τα μωρά ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους 2 έως 5 φορές ανά λεπτό, ενώ οι ενήλικες 12 έως 20 φορές ανά λεπτό.
  • Η οπτική επαφή θέτει τα θεμέλια για την ανάπτυξη των γλωσσικών και κοινωνικών ικανοτήτων του μωρού.

Αφή

Ίσως το γνωρίζετε ενστικτωδώς, ωστόσο έχει επιβεβαιωθεί και από σχετικές έρευνες ότι το καθημερινό άγγιγμα και το μασάζ των μωρών συμβάλλει στη σωματική, γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Οι πρώτοι συναισθηματικοί δεσμοί αναπτύσσονται μέσω της φυσικής επαφής και λειτουργούν ως θεμέλιο για τη μετέπειτα συναισθηματική και διανοητική ανάπτυξη του παιδιού.

Εξάλλου, είναι αδύνατον να αντισταθείτε στο απαλό δερματάκι του! Η επιδερμίδα των μωρών είναι πολύ πιο ευαίσθητη από τη δική σας.

  • Η επιδερμίδα λειτουργεί ως προστατευτική ασπίδα, καθώς είναι το πρώτο σημείο άμυνας από εξωτερικούς οργανισμούς, τοξίνες, ερεθιστικούς ή αλλεργιογόνους παράγοντες.
  • Η βρεφική επιδερμίδα είναι λεπτότερη από αυτήν των ενηλίκων και μπορεί να είναι πιο ευάλωτη σε ερεθισμούς.
  • Η βρεφική επιδερμίδα πρέπει να παραμένει κατάλληλα ενυδατωμένη, προκειμένου να διατηρεί τις προστατευτικές της ιδιότητες. Η καθημερινή φροντίδα με κρέμα ή ειδικό λάδι βοηθά στη διατήρηση της απαραίτητης ενυδάτωσης του δέρματος.

Οι πολυετείς έρευνες που διεξάγονται στοJOHNSON’S® εστιάζουν στην κατανόηση των παραγόντων στους οποίους οφείλεται η μεγαλύτερη ευαισθησία της βρεφικής επιδερμίδας και στους κατάλληλους τρόπους για την προστασία της.Όλα τα βρεφικά προϊόντα μας έχουν αναπτυχθεί με γνώμονα τη μοναδικότητα της βρεφικής επιδερμίδας που αλλάζει διαρκώς. Αναζητήστε το σήμα ΚΛΙΝΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΗ ΑΠΑΛΟΤΗΤΑ™, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο στα προϊόντα JOHNSON’S® και σας ενημερώνει ότι μπορείτε να εμπιστευθείτε το προϊόν για την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού σας.


Όσφρηση

 

Το ξέρετε ότι το μωρό σας μπορούσε να μυρίζει πριν ακόμη γεννηθεί; Η όσφρηση είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς επηρεάζει και συνδέεται άμεσα με το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με το συναίσθημα και τη μνήμη. Οι ευχάριστες και οικείες μυρωδιές έχει αποδειχθεί ότι ηρεμούν το μωρό και βελτιώνουν τη διάθεση και την εγρήγορση του, ενώ η μυρωδιά της μητέρας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κλάματος. Όπως υποστηρίζουν ορισμένες μελέτες, τα μωρά που κάνουν μπάνιο χρησιμοποιώντας προϊόντα με άρωμα (σε σύγκριση με τη χρήση προϊόντων χωρίς άρωμα) είναι 30% πιο πιθανό να αλληλεπιδράσουν με τους γονείς τους μετά το μπάνιο.


Ώρα του ύπνου για μωρά

Αχ, ο ύπνος. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο.

Οι επιστήμονες της εταιρείας συνεργάστηκαν με ειδικούς του τομέα, όπως η Dr. Jodi Mindell από το Πανεπιστήμιο Saint Joseph's University και το Παιδικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας. Η Dr. Mindell είναι μια κορυφαία, διεθνούς φήμης ειδικός σε θέματα ύπνου που μας βοήθησε στην ανάπτυξη μιας χρήσιμης διαδικασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ύπνου.

Η μέθοδος, η οποία αποτελείται από 3 εύκολα βήματα προετοιμασίας για τον ύπνο, επιτρέπει στα μωρά να κοιμούνται πιο γρήγορα, να παραμένουν κοιμισμένα για μεγαλύτερο διάστημα και να μην ξυπνούν συχνά στη διάρκεια της νύχτας.

Υ.Γ. Οι μητέρες που υιοθέτησαν αυτή τη μέθοδο για τα μωρά τους παρατήρησαν ότι βελτιώθηκε η ποιότητα του ύπνου τους αλλά και η διάθεσή τους, καθώς αισθάνονταν λιγότερο άγχος και κούραση. Φαίνεται ότι αυτή η μέθοδος έχει οφέλη για όλους!

Επιστροφή στην κορυφή