Skip to main content

Φροντίδα και περιποίηση μαλλιών

Baby Hair Care & Styling

Με τα σωστά προϊόντα και λίγη υπομονή, ο χρόνος που αφιερώνετε για την περιποίηση των μαλλιών του νηπίου σας μπορεί να αποκτήσει ξεχωριστή αξία. Το τρυφερό σας άγγιγμα και οι οικείες μυρωδιές των προϊόντων JOHNSON’S® Baby για τα μαλλιά, βοηθούν την ανάπτυξη του μικρού σας και ενισχύουν το δέσιμο μεταξύ σας.

Η περιποίηση των μαλλιών του μωρού σας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Αλλά αν δεν περιποιηθείτε τα μαλλιά του, αυτά μπορεί να ξεραθούν και να μπερδευτούν, με αποτέλεσμα ένα μη υγιές κρανίο και δέρμα.

Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την περιποίηση των μαλλιών του μωρού σας, εύκολα και χωρίς δάκρυα.

Κάντε τη διαδικασία διασκεδαστική

Παρόλο που στα περισσότερα νήπια δεν τους αρέσει να τα λούζουν, βάλτε τα δυνατά σας για να κάνετε τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη. Τραγουδήστε ένα τραγούδι μαζί. Πείτε στο μικρό σας ότι του κάνετε μασάζ στο κεφαλάκι του καθώς απλώνετε το σαμπουάν για μωρά. Αφήστε το να φυσήξει τις φυσαλίδες όσο εσείς απλώνετε το σαμπουάν. Η απόσπαση της προσοχής είναι σημαντική και το άγγιγμά σας μπορεί να το ηρεμήσει, βελτιώνοντας παράλληλα και την ποιότητα του ύπνου, όταν η διαδικασία αυτή είναι μέρος της ρουτίνας πριν από τον ύπνο.

Χτενίστε τα μαλλιά του όταν είναι βρεγμένα

Μόλις ολοκληρώσετε το πλύσιμο των μαλλιών του μωρού σας με το σαμπουάν και το conditioner, χτενίστε τα χρησιμοποιώντας μια χτένα με αραιά δόντια και αφαιρέστε τους μικρούς κόμπους πριν αυτοί γίνουν μεγάλοι. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ βούρτσα σε βρεγμένα μαλλιά. Για μαλακότερα, λεπτά και ίσια ή πυκνά και σγουρά μαλλιά, χρησιμοποιήστε το σπρέι για εύκολο χτένισμα JOHNSON’S® NO MORE TANGLES® detangler spray.

Κατάλληλο κούρεμα

Με το κατάλληλο κούρεμα, η περιποίηση των μαλλιών του νηπίου σας θα γίνει σχετικά εύκολη. Εάν το παιδί σας έχει σγουρά μαλλιά, καλό είναι να κουρέψετε όλα τα μαλλιά σε ένα μήκος, χωρίς φράντζες. Εάν το παιδί σας έχει πολύ πυκνά ή κυματιστά μαλλιά, ένα κούρεμα σε σκάλες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κόμπων. Συζητήστε τις επιλογές σας με έναν κομμωτή.

Προστατεύστε τα μάτια του παιδιού σας

Σε κανένα νήπιο δεν αρέσει να μπαίνει νερό ή σαπούνι στα μάτια του, γι' αυτό μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα προστατευτικό γείσο στο μέτωπό του ή να ξεπλένετε τα μαλλιά του καθώς το μωρό σας γέρνει προς τα πίσω, ώστε να μην έρθει το πρόσωπό του σε επαφή με το νερό.

Μην ξεχνάτε ότι τα μάτια ενός νεογέννητου εξακολουθούν να αναπτύσσονται. Σε σύγκριση με τους ενήλικες, ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρά τους λιγότερο συχνά, δακρύζουν λιγότερο και χρειάζονται χρόνο για να αναπτύξουν το αντανακλαστικό του ανοιγοκλείματος των βλεφάρων, κάτι που διευκολύνει την είσοδο ανεπιθύμητων ουσιών στο εσωτερικό του ματιού με αποτέλεσμα τον ερεθισμό του.

Για ξέγνοιαστες στιγμές στη μπανιέρα, δοκιμάστε το JOHNSON’S® baby shampoo με τη σύνθεση ΟΧΙ ΠΙΑ ΔΑΚΡΥΑ®  —έχει αναπτυχθεί ειδικά για μωρά και μικρά παιδιά, είναι ήπιο για το κρανίο και το ίδιο απαλό για τα μάτια όπως το καθαρό νερό.

Προστασία ενάντια στο φριζάρισμα και τον στατικό ηλεκτρισμό

Τα σγουρά μαλλιά του νηπίου σας είναι πολύ πιθανό να ανακατευτούν ή να γίνουν ατίθασα όταν ο καιρός είναι βροχερός ή με υγρασία. Τα ίσια μαλλιά μπορεί να κολλήσουν προς τα πάνω ή προς τα κάτω όταν ο καιρός είναι κρύος και ξηρός. Όταν λοιπόν παρουσιάζονται αυτές οι καιρικές συνθήκες, χρησιμοποιήστε λίγο τζελ ή NO-MORE-TANGLES® leave-in conditioner®  στα μαλλιά του νηπίου σας για να τα κρατήσετε υπό έλεγχο. Μπορείτε, για παράδειγμα, να δέσετε τα μαλλιά του νηπίου σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το conditioner χωρίς ξέβγαλμα.

Προσοχή στους κόμπους

Σε σύγκριση με τα μαλλιά των ενηλίκων, τα μαλλιά των μωρών είναι πιο λεπτά και περισσότερο επιρρεπή στον σχηματικό κόμπων και στο σπάσιμο. Στην περίπτωση των κόμπων, το βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό στο μωρό σας. Αλλά με τη βοήθεια των κατάλληλων προϊόντων, οι στιγμές που περνάτε χτενίζοντας απαλά τα μαλλιά του, μπορούν να μετατραπούν σε άλλη μια ευκαιρία για να δεθείτε ακόμα περισσότερο με το νήπιό σας.

Τα πυκνά και σγουρά μαλλιά μπερδεύονται πολύ εύκολα. Για εύκολο χτένισμα και ξεμπέρδεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν 2 σε 1, το οποίο προσφέρει περιποίηση με σαμπουάν και conditioner σε ένα μόνο εύκολο βήμα. Δοκιμάστε το JOHNSON’S® Baby Shampoo & Conditioner  για να ξεμπερδέψετε τους κόμπους και τα μπερδεμένα μαλλιά. Επίσης, καλό είναι να πλένετε τα μαλλιά προς την κατεύθυνση που πέφτουν.

Για πολύ μπερδεμένα ή ανακατεμένα μαλλιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι για εύκολο χτένισμα όπως το JOHNSON'S® NO MORE TANGLES® detangling spray. Το προϊόν αυτό χρησιμοποιείται τόσο σε στεγνά όσο και σε βρεγμένα μαλλιά και, επομένως, μπορείτε να το απλώσετε στα μαλλιά του νηπίου σας και να τα χτενίσετε ακόμη και αν δεν τα έχετε λούσει. Έτσι προλαμβάνετε τους κόμπους πριν αυτοί σχηματιστούν.

Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στο ξεμπέρδεμα, δοκιμάστε ένα conditioner χωρίς ξέβγαλμα, όπως το JOHNSON'S® NO MORE TANGLES® leave-in conditioner. Βουρτσίστε ξεκινώντας από τις άκρες των μαλλιών και προχωρώντας προς το κρανίο.

Προστασία των μακριών μαλλιών κατά τη διάρκεια της νύχτας — μην αφήνετε ποτέ τσιμπιδάκια ή τα μαλλιά δεμένα. Εάν έχουν αρκετό μήκος, μπορείτε να τα κάνετε πλεξούδα πριν από τον ύπνο.

Χρησιμοποιείτε μόνο απαλά προϊόντα

Τα μαλλιά των μωρών και των νηπίων είναι πολύ διαφορετικά από αυτά των ενηλίκων και χρειάζονται πολύ διαφορετικά προϊόντα για να παραμείνουν καθαρά και υγιή. Για να περιποιηθείτε τα μαλλιά του παιδιού σας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε απαλά προϊόντα με ήπια συστατικά και ειδική σύνθεση για παιδιά. Χρησιμοποιήστε σαμπουάν που είναι εμπλουτισμένο με conditioner για τα ευαίσθητα μαλλιά του μωρού σας. Πρέπει, επίσης, να λαμβάνετε υπόψη σας το ζήτημα της μυρωδιάς, καθώς η όσφρηση είναι η #1 αίσθηση που σχετίζεται με τη μνήμη, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι οι οικείες και ευχάριστες μυρωδιές, όπως αυτές των προϊόντων της JOHNSON’S® για μωρά, βελτιώνουν τη διάθεση και την εγρήγορση του μικρού σας.

Για να ενθαρρύνετε το μικρό σας να συνεργαστεί όταν προσπαθείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά του, κάντε του φιλοφρονήσεις για την εμφάνισή του και χρησιμοποιήστε γενικά θετική και νθαρρυντική γλώσσα στην επικοινωνία σας μαζί του. Με την κατάλληλη περιποίηση των μαλλιών, βοηθάτε στην εξάλειψη των κόμπων και κάνετε το χτένισμα ευκολότερο και για τους δυο σας.

Επιστροφή στην κορυφή