Skip to main content

Συνήθη δερματικά προβλήματα νεογέννητου

Newborn Skin Conditions

Η επιδερμίδα του μωρού σας ακόμα αναπτύσσεται και για το λόγο αυτό απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Καθώς η επιδερμίδα των νεογέννητων προσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον όπου βρίσκονται, οι δερματικές παθήσεις είναι αρκετά συχνό φαινόμενο.

Η φροντίδα της επιδερμίδας του μωρού σας σημαίνει τόσα πολλά περισσότερα (So Much MoreTM)

Όταν φροντίζετε την επιδερμίδα του νεογέννητου μωρού σας, δεν διατηρείτε μόνο την όψη της υγιή, αλλά προσφέρετε πολλά περισσότερα. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το καθημερινό άγγιγμα της επιδερμίδας του μωρού κατά το μπάνιο ή την εφαρμογή κρέμας είναι καθοριστικής σημασίας για τη σωματική και πνευματική εξέλιξη και για την ανάπτυξη των επικοινωνιακών και μαθησιακών ικανοτήτων του. Εξάλλου, τα ευχάριστα και οικεία αρώματα των προϊόντων περιποίησης της βρεφικής επιδερμίδας JOHNSON’S® μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και την εγρήγορση του μωρού σας. Το άγγιγμα σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό άρωμα των βρεφικών προϊόντων μας δημιουργούν μνήμες που αντέχουν στο χρόνο, ισχυροποιούν τη σχέση σας με το μωρό σας και προάγουν την ψυχική και σωματική του ανάπτυξη.

Η επιδερμίδα του μωρού σας που αναπτύσσεται

Το δέρμα του νεογέννητου μωρού σας πρέπει να προσαρμοστεί από το υδάτινο περιβάλλον της μήτρας στο ξηρό περιβάλλον του κόσμου μας. Αυτή η προσαρμογή δεν ολοκληρώνεται αμέσως και η επιδερμίδα του θα συνεχίσει να αναπτύσσεται για πολύ καιρό μετά τη γέννησή του, γεγονός που την καθιστά πιο ευαίσθητη από τη δική σας. Παρά το γεγονός ότι το δέρμα του μωρού σας μπορεί να απορροφήσει την υγρασία με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με το δέρμα των ενηλίκων, ταυτόχρονα αφυδατώνεται και πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτο στην ξηρότητα. Επιπλέον, το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού αναπτύσσεται ακόμα, επομένως η πιθανότητα εμφάνισης δερματικών λοιμώξεων είναι αρκετά μεγαλύτερη. 

Βρεφική ακμή

Περίπου το 20% των μωρών παρουσιάζει βρεφική ακμή. Σε γενικές γραμμές, το πρόβλημα υποχωρεί μόνο του κατά τους πρώτους μήνες της ζωής των μωρών. Αυτό το είδος ακμής μπορεί να έχει τη μορφή σπυριών ή ενός μικρού εξανθήματος. Τα άσπρα μικρά σπυράκια ή οι κηλίδες εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, ειδικά στη μύτη και στο πηγούνι. Δεν προκαλούν φαγούρα και δεν ενοχλούν το μωρό σας. Είναι απλώς το αποτέλεσμα της μη ολοκληρωμένης ανάπτυξης των ιδρωτοποιών αδένων και πιθανώς των ορμονών της εγκυμοσύνης και θα εξαφανιστούν χωρίς θεραπεία.

Παρόλο που η βρεφική ακμή στις περισσότερες περιπτώσεις περιορίζεται και εξαφανίζεται από μόνη της, αν η πάθηση του μωρού σας είναι σοβαρή ή κάτι σας ανησυχεί, φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρό σας.

Ξεφλούδισμα

Ενδέχεται, επίσης, να παρατηρήσετε πως τις πρώτες μέρες η επιδερμίδα του μωρού σας ξεφλουδίζει ελαφρώς και ειδικά στις παλάμες των χεριών του, στις πατούσες και στους αγκώνες του. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, ειδικά αν το μωράκι σας γεννήθηκε μετά την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού. Μετά από μερικές ημέρες το ξεφλούδισμα θα σταματήσει. Ρωτήστε τον παιδίατρό σας εάν η χρήση μιας βρεφικής αλοιφής ή κάποιου ενυδατικού προϊόντος θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση.

Έκζεμα και ξηροδερμία

Πολλά μωρά αντιμετωπίζουν έκζεμα ή ξηροδερμία. Μάθετε πώς να αναγνωρίζετε και να προλαμβάνετε αυτές τις παθήσεις.

Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα

Μερικά μωρά παρουσιάζουν σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, μια δερματική πάθηση που εκδηλώνεται με φλοιώδη ή φολιδωτά μπαλώματα στο τριχωτό της κεφαλής ή τα φρύδια. Αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του μωρού και συνήθως διαρκεί αρκετές εβδομάδες ή μήνες. Τα καλά νέα είναι ότι υποχωρεί πλήρως, όταν το μωρό σας είναι μεταξύ 8 και 12 δώδεκα μηνών.

Σύγκαμα στην περιοχή της πάνας

Πολλά μωρά αντιμετωπίζουν κάποια στιγμή συγκάματα στην περιοχή της πάνας. Για πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα και την προστασία από το σύγκαμα, ανατρέξτε στον οδηγό αντιμετώπισης συγκάματος στην περιοχή της πάνας.

Παρόλο που πολλές από τις παθήσεις αυτές υποχωρούν από μόνες τους, αν ανησυχείτε ή έχετε απορίες, είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρό σας.

Κλινικα αποδεδειγμενη απαλοτητα

Κλινικα αποδεδειγμενη απαλοτητα™
 

Μάθετε για τις αυστηρές διαδικασίες ελέγχου, την εξειδίκευση και τη φροντίδα που διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα JOHNSON’S® είναι ασφαλή, ήπια και απαλά για το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού σας.

Επιστροφή στην κορυφή