Skip to main content

Για να υπάρχουν υγιή μωρά, πρέπει και ο πλανήτης μας να είναι υγιής

Στo Johnson’s®, η αποστολή μας είναι να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο. Γι' αυτό δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στους γονείς και τους φροντιστές απαλά αλλά αποτελεσματικά προϊόντα για τα μωρά τους, ενώ παράλληλα δημιουργούμε με προσοχή τις συνθέσεις των προϊόντων μας, ώστε να είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Υποστηρίζουμε έναν κόσμο όπου κάθε μωρό μπορεί να μεγαλώσει και να ευημερήσει, επιλέγοντας συγκεκριμένα συστατικά, βελτιώνοντας τη βιωσιμότητα των συσκευασιών μας και υποστηρίζοντας τις κοινότητές μας.

 

Αγνά και Ήπια συστατικά

Γνωρίζατε ότι έχουμε αναδιαμορφώσει τα προϊόντα μας - μέσα και έξω - για να θέσουμε ένα νέο πρότυπο απαλής φροντίδας στη δική μας ζώνη χωρών ;¹

Η αυστηρή διαδικασία επιλογής συστατικών διασφαλίζει ότι τα προϊόντα μας είναι αγνά και ήπια, αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικά για τα μωρά. Τα υγρά καθαριστικά , τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και οι λοσιόν μας είναι έως και 96% φυσικής προέλευσης και χωρίς parabens, θειικά άλατα , φθαλικές ενώσεις και χρωστικές. Επιπλέον, το 2019 αφαιρέσαμε 50% των συστατικών από τις συνθέσεις μας² για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την απαλή φροντίδα που εξασφαλίζουν τα προϊόντα μας στην επιδερμίδα των μωρών και στον πλανήτη συνολικά.

Για την περαιτέρω υποστήριξη του περιβάλλοντος, χρησιμοποιούμε ένα σύστημα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ που ονομάζεται Global Aquatic Ingredient Assessment Tool™, το οποίο μας βοηθά να συνθέτουμε μη τοξικά και βιοδιασπώμενα προϊόντα που δεν είναι επιβλαβή για την υδρόβια ζωή και τα οικοσυστήματα.

Στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε δίνοντας έμφαση στην προέλευση των συστατικών και τη βιοδιασπασιμότητα, φροντίζοντας να κάνουμε προσεκτικές επιλογές για τα μωρά και βάζοντας τη μακροπρόθεσμη υγεία του πλανήτη στο επίκεντρο κατά τη λήψη αποφάσεων. 

Βιώσιμη συσκευασία

Γνωρίζατε ότι πραγματοποιούμε σημαντικές αλλαγές στις συσκευασίες, κάτι που συμβάλλει σημαντικά στον αγώνα κατά των απορριμμάτων συσκευασίας στη δική μας ζώνη χωρών;¹

Σήμερα πάνω από το 95% των μπουκαλιών μας είναι πλήρως ανακυκλώσιμα³ και στόχος μας είναι να φτάσουμε στο 100% μέχρι το τέλος του 2021.

Θα εξοικονομούμε πάνω από 60 τόνους πλαστικών αποβλήτων κάθε χρόνο αφαιρώντας τις αντλίες σε πολλά από τα βρεφικά μας προϊόντα και αντικαθιστώντας αυτές με νέα ανακυκλώσιμα καπάκια, από το 2020

Καθώς είμαστε από τους πρώτους που αλλάξαμε τις πλαστικές μπατονέτες μας με χάρτινες το 2017,  με την επιπρόσθετη αλλαγή που θα κάνουμε στην εξωτερική συσκευασία των μπατονετών μας το 2021, θα εξοικονομούμε το ισοδύναμο με 30 εκατομμύρια σακούλες μεταφοράς . Αυτή η νέα εξωτερική συσκευασία δεν θα περιέχει καθόλου πλαστικό και θα είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο υλικό.

Από το 2022, θα προσφέρουμε επιλογές προϊόντων σε μορφή refill (ανταλλακτικών) και επιδιώκουμε τη χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών στις συσκευασίες μας για να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα και να βελτιστοποιήσουμε περαιτέρω την εφοδιαστική μας αλυσίδα.

Γνωρίζατε ότι το Johnson’s δεσμεύεται για την κοινωνική ευθύνη και την ευημερία του κάθε μωρού;

Για πάνω από 40 χρόνια, κάνουμε δωρεές σε κορυφαίες παγκόσμιες ενώσεις νοσηλευτικής και μαιευτικής που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στο ξεκίνημα της ζωής κάθε παιδιού.

Υποστηρίζουμε επίσης την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών «Every Woman Every Child», η οποία έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των γυναικών και των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Στο μέλλον, σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε τις εκτεταμένες προσπάθειές μας για να προσφέρουμε σε κάθε μωρό το υγιέστερο ξεκίνημα στη ζωή, συνεχίζοντας να συνεργαζόμαστε με κορυφαίες φιλανθρωπικές οργανώσεις, ΜΚΟ, νοσηλεύτριες και μαίες σε όλο τον κόσμο. Φιλοδοξούμε επίσης να ξεκινήσουμε περισσότερες νέες τοπικές πρωτοβουλίες για την καλύτερη υποστήριξη των κοινοτήτων μας.

1 Ως περιοχή νοείται η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική
2 Με βάση το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό μας
3 Με βάση τα ετήσια εσωτερικά δεδομένα πωλήσεων τον Μάρτιο του ‘20

Επιστροφή στην κορυφή